Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad rödingfilé med gräslökssås & krispig sallad


Halstrad rödingsfilé med gräslökssås och en mixad sallad är snabb och fräsch vårmat.

Halstrad rödingfilé med gräslökssås & krispig sallad

Halstrad rödingfilé med gräslökssås & krispig sallad

Halstrad rödingfilé med gräslökssås & krispig sallad

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2rödingfiléer- alternativt lax, gös eller sik à 350 g
  • salt- peppar
  • 1 msksmör

Sås:

  • 3 dlgrädde
  • 1 dlvin- torrt, vitt eller vatten
  • 1 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 2 msksmör
  • salt- peppar
  • 0,5 dlgräslök- skuren

Sallad:

  • 1morot
  • 1palsternacka
  • 75 gsallad- bistro

Gör så här

  1. Skär rödingfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra. Stek i medelvarm stekpanna med smör, cirka 2 minuter per sida.

  2. Blanda grädde, vin och kycklingfond i en kastrull och koka såsen simmig. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar. Tillsätt fint skuren gräslök.

  3. Skala morot och palsternacka i tunna strimlor och lägg i kallt isvatten 10 minuter. Låt rinna av i en sil. Blanda med bistrosallad eller annan blandad grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök