Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad röding med rabarbersalsa

Recept på halstrad röding med rabarbersalsa. Rabarbern gör här oväntat besök i en varmrätt, säger Marc som praktiserat i vårt provkök. Salsan kan serveras antingen varm eller kall till rödingen. Den passar även bra till andra feta fiskar, kyckling eller kalkon. Rödingen kan även grillas. Sätt i så fall lock på grillen den sista grillningsminuten så behöver inte fisken vändas. 

Halstrad röding med rabarbersalsa
Halstrad röding med rabarbersalsa
Halstrad röding med rabarbersalsa
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 grödingfilé- med skinnet kvar
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Salsa

  • 400 grabarber
  • 0,5rödlök- liten
  • 1 tskrapsolja
  • 2 mskråsocker
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 1 msklime- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 knippabasilika
  • tillbehör- färskpotatis, sallad, limeklyftor

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.

  2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.

  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medelvärme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält, ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.

  4. Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan. Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?