Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño är en fräsch och lyxig start på middagen. Hittar du skal från pilgrimsmussla i affären är det väldigt vackert att servera i.

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño
Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño
Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4pilgrimsmusslor- stora eller 12 små (kammusslor)
  • 1lime
  • 0,5schalottenlök- liten
  • 0,5äpple- syrligt grönt
  • 0,5 dlolivolja- kallpressad
  • 0,5 krmsalt
  • 1jalapeño
  • 2myntakvistar
  • 2basilikakvistar
  • 1 msksmör
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpple. Blanda alla ingredienser med olja. Krydda med salt.

  2. Skär jalapeñon i tunna skivor. Finstrimla mynta och basilika.

  3. Ta bort muskeln som sitter på sidan av musslorna. Stek musslorna hastigt i smör i het stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på assietter och strö över flingsalt. Skeda över salsan och strö över jalapeño och örter. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?