Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.
Sätt ugnen på 200°. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills de blivit mjuka i mitten.
Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.
Ansa sockerärterna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.
Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.
Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.