Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlök

Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.

Halstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlökHalstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlökHalstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlök

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Primörsallad

  • 150 gsockerärter
  • 200 gsalladslök
  • 150 ggrön sparris
  • 810rädisor
  • 50 grucola

Getostcrème

  • 100 ggetost- (chèvre)
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 mskhonung
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt

Lök

  • 4rödlökar
  • 2 msksmör
  • 2 dlgrovt salt

Tillbehör

  • färskpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills de blivit mjuka i mitten.

  2. Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.

  3. Ansa sockerärterna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.

  4. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.

  5. Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.

  6. Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?