Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott passar bra på buffébordetLaxen kan halstras dagen före och läggas i kylen. Skiva den samma dag den ska serveras tillsammans med sojadressingen.

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott
Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott
Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinn-och benfri

Sojadressing

  • 1 dlsoja- japansk
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 msksesamolja
  • 1 mskvatten
  • 1 mskhonung

Garnering

  • 0,5 asksmörgåskrasse
  • 0,5 krukakörvel
  • oxalis- ev

Gör så här

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  2. Skär laxen i två eller tre smala bitar, beroende på laxens bredd, längs med. Halstra laxen snabbt runtom i en het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  3. Skär laxen i skivor och lägg den på ett fat. Ringla över dressingen och strö över krasse, körvel och eventuellt oxalis.

Vad tyckte du om receptet?