Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad lax med mangocurrysås

En exotisk laxrätt är trevligt att servera på fredagskvällen. Såsen går snabbt att göra under tiden laxen halstras.

Halstrad lax med mangocurrysås
Halstrad lax med mangocurrysås
Halstrad lax med mangocurrysås

Ingredienser

  • 4laxfilé- portionsbitar, skinnfri
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 2 dlcrème fraiche- gärna lätt
  • 1mango- mogen och stor
  • 12 mskröd currypasta- thailändsk
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • ris
  • rucolasallad
  • purjolök- strimlad

Gör så här

  1. Halstra laxbitarna i en stekpanna med beläggning, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills laxen är genomstekt. Salta och peppra.

  2. Häll crème fraiche i en kastrull. Skär mangon i cm-stora kuber eller skivor, spara lite till garnering, och lägg dem i crème fraichen. Hetta upp och tillsätt currypasta och honung. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

  3. Servera med ris och rucolasallad och garnera med lite strimlad purjo och sparad mango.

Vad tyckte du om receptet?