Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad lax med brynt smör, sojahollandaise & picklad rotselleri

Halstrad lax med brynt smör, sojahollandaise & picklad rotselleri
Halstrad lax med brynt smör, sojahollandaise & picklad rotselleri
Halstrad lax med brynt smör, sojahollandaise & picklad rotselleri
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 800 glaxfilé
  • 150 gsmör- brynt
  • 2 tskjapansk soja
  • 1 mskcitronjuice
  • 1äggula
  • 1 bitrotselleri
  • 2 dlättiksprit- (1 del, 2 delar socker och 2 delar vatten)
  • 23champinjoner
  • 1 askkrasse

Gör så här

  1. Värm upp äggula och citronjuice. Vispa i det brynta smöret först droppvis och sedan i en jämn stråle. När det har har blivit tjockt smakar du upp hollandaisen med soja.

  2. Skala och skär rotsellerin tunt med en mandolin eller med en kniv. Skär sedan långa band och lägg dem i 1-2-2-lagen.

  3. Salta och halstra laxen i rapsolja till 42 graders innertemeratur.

  4. Lägg lax, hollandaise och rotselleri på tallriken. Avsluta med hyvlad champinjon och klippt krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök