Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 34g
Protein: 32g
Kolhydrater: 38g
Snabbgravad, halstrad lax med brynt pepparrots- och citronsmör är härlig festmat. Laxen får en lätt gravad smak när den snabbmarineras i socker och salt. Sockret gör att laxen lätt får färg så se upp så att den inte bränns. Laxen får gärna ha kvar en lätt rå kärna.
Skär laxen i stora bitar och krydda runtom med 3/4 msk socker, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 5 min.
Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Kasta bort det inre kärnhuset. Repa och grovhacka dillen. Vänd ihop gurkan med dill, 2 msk vinäger, 1 msk olja och 1 krm salt.
Stek laxen på båda sidor i en torr, medelvarm panna, ca 4 min. Ta upp på ett fat.
Halvera citronen och pressa ut 3 msk saft. Smält smöret i en kastrull och låt det bli nötbrunt. Ta kastrullen från plattan och vispa i pepparrot och citronsaft. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll smörskyn direkt över laxen.
Servera laxen med sky, kokt potatis, gurksallad och sallad. Garnera med dill.