Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oxmärgen och svampen ger skyn en mustigt god smak.
Koka den oskalade mandelpotatisen mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och kallna.
Blanchera märgen i lättsaltat vatten ca 2 min. Skär den i små tärningar, 1/2 x 1/2 cm. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk olja och 1 msk smör tills svampen är torr. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Koka upp vatten, vin och kalvfond. Blanda i 1/2 dl olja.
Smält smöret och låt det grumliga sjunka til botten. Stek kummelfilén i det skirade smöret i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och halvera potatisen. Vänd den i panko. Hetta upp oljan till 180 grader i en fritös eller gryta. Fritera potatisen gyllenbrun, ca 4 min. Salta.
Koka upp skyn och lägg i oxmärgen. Fördela svampen mitt på värmda tallrikar. Lägg fisken ovanpå och häll sky runt om. Garnera med gräslök. Servera genast med potatisen.