Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise

Hoki är en ”ny” fisk i frysdisken. Den påminner om torsk i utseende och smak. Den fiskas utanför Nya Zeeland.

Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise
Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise
Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise

Ingredienser

  • 250 ghokifilé
  • 1 mskolivolja
  • 2morötter- (200 g)
  • 2palsternackor- (200 g)
  • 200 gkålrot
  • 250 gpotatis- fast
  • 1rödlök- liten

Gräddfilsbearnaise

  • 1schalottenlök- liten
  • 1 krmsvartpeppar- krossad
  • 0,5 mskdragon- hackad eller 1/2 tsk torkad
  • 2 mskäppelcidervinäger- gärna balsam
  • 1 dlgräddfil
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Tina hokifilén, skala och klyfta rotfrukter och lök. Sätt ugnen på 225°, rosta rotfrukter och lök ca 30 minuter, gärna på plåt med bakplåtspapper.

  2. Bearnaise: Skala och hacka schalottenlöken. Lägg den i en kastrull med peppar, dragon och vinäger. Koka samman på svag värme tills nästan all vinäger kokat in. Låt svalna och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt.

  3. Hetta upp en teflonpanna med 1 msk olivolja. Dela hokifilén i 2 bitar och stek dem 2 min på var sida.

  4. Ta ut rotfrukterna när de är mjuka och fått färg, salta och servera med fisk och gräddfilsbearnaise. Ca 430 kcal per portion, varav 13 g fett.

Vad tyckte du om receptet?