Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett lättgjort, smakrikt smör med rökta räkor och vitlök förgyller fisken, och potatispurén får fin krydda av rucolan. Recept av Caroline Hofberg.
Räksmör: Skala räkorna, ta undan några fina till garnering och lägg kallt. Grovhacka resten, lägg i matberedare med pressad vitlök, dill, limesaft och smör. Kör hastigt så det blandas, räkorna ska inte bli för finfördelade. Smaka eventuellt av med salt, det beror på hur salta räkorna är. Forma ägg av smöret med två vattensköljda matskedar, och ställ kallt till serveringen.
Ruccolapuré: Skala och koka potatisen mjuk. Hetta upp mjölken. Pressa potatisen och blanda med 3 msk smör och mjölk, kör hastigt med elvisp för att få fin purékonsistens (inte för länge, då blir den seg). Smaka av med salt och peppar. Fräs rucolan i 2 msk smör så den mjuknar lite, och blanda ner i purén.
Stek fisken precis genomstekt i smör. Salta och peppra. Servera omedelbart med puré och räksmör. Garnera med räkor och limeklyftor.
Recept från Mitt kök