Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
1. Finhacka schalottenlökarna och stek en kort stund i medelvarm stekpanna. 2. Blanda i vin och vitvinsvinäger och vitpepparkorn. Koka upp såsen och sila den. 3. Tillsätt vispgrädde och smör. Mixa samman. OBS! Såsen får ej koka. 4. Lägg upp rödingfiléerna på tallriken, garnera med salladen och 1 msk forellrom. Servera med örtpotatisen och beurreblancsåsen.
Byxa rödingfiléerna, det vill säga skär bort benraden i mitten av filén.
Stek rödingen, gärna i rapsolja, på medelvarm platta cirka 4 min på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.
Finhacka alla ingredienser och blanda ihop till en sallad.
Koka potatisen, blanda med de andra ingredienserna.
schalottenlökar
dl vitt vin
msk vitvinsvinäger
vitpepparkorn
msk vispgrädde
g rumstempererat smör
Recept från Mitt kök