Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad fjällröding

1. Finhacka schalottenlökarna och stek en kort stund i medelvarm stekpanna. 2. Blanda i vin och vitvinsvinäger och vitpepparkorn. Koka upp såsen och sila den. 3. Tillsätt vispgrädde och smör. Mixa samman. OBS! Såsen får ej koka. 4. Lägg upp rödingfiléerna på tallriken, garnera med salladen och 1 msk forellrom. Servera med örtpotatisen och beurreblancsåsen.

Halstrad fjällröding
Halstrad fjällröding
Halstrad fjällröding
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 2rödingar- à 800 hg
  • rapsolja
  • 1 mskforellrom

Sallad

  • 4rädisor
  • 1äpple
  • 1 mskgräslök
  • 0,5 mskpepparrot- riven

Örtpotatis

  • 7 hgfärskpotatis
  • 0,5 mskrödlök- finhackad
  • 0,5 mskfärska örter
  • 0,5 msksmör- eller olivolja

Gör så här

  1. Byxa rödingfiléerna, det vill säga skär bort benraden i mitten av filén.

  2. Stek rödingen, gärna i rapsolja, på medelvarm platta cirka 4 min på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.

  3. Finhacka alla ingredienser och blanda ihop till en sallad.

  4. Koka potatisen, blanda med de andra ingredienserna.

  5. schalottenlökar

  6. dl vitt vin

  7. msk vitvinsvinäger

  8. vitpepparkorn

  9. msk vispgrädde

  10. g rumstempererat smör

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök