Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrad apelsingravad lax

Apelsin och fänkål ger den gravade och snabbt halstrade laxen en läcker julig smak. Tänk på att frysa in laxen två dygn innan den gravas.

Halstrad apelsingravad lax
Halstrad apelsingravad lax
Halstrad apelsingravad lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 glaxrygg
  • 1 msksalt
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskfänkål- stött
  • 0,5 stapelsin- finstrimlat skal från
  • svartpeppar- lite nymald
  • 2 tskgrovkornig senap
  • dill- eller, rödbetskott till dekoration

Gör så här

  1. Dela laxryggen på längden.

  2. Blanda salt, socker och fänkål. Gnid in laxen med gravlaxblandningen och tillsätt apelsin och peppar. Snabbgrava i cirka 1 1/2 timma i rumstemperatur.

  3. Halstra laxen mycket hastigt i het teflonpanna och kyl till servering.

  4. Skär laxen i munsbitar och toppa med senap. Dekorera med apelsinskal, tunt strimlat, och dill eller rödbetskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök