Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

Varma nybakade scones med grahamsmjöl och torkad frukt smakar gudomligt gott. Lättgjorda hälso-cones gör du dessutom snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.

Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad fruktHälsoscones med grahamsmjöl och torkad fruktHälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlmatyoghurt- eller creme fraiche
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 1 dlfrukt- torkad, grovhackad, t ex aprikoser eller fikon

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.

  3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

  4. På topphalsa.se hittar du fler recept på nyttiga scones!

Vad tyckte du om receptet?