Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varma nybakade scones med grahamsmjöl och torkad frukt smakar gudomligt gott. Lättgjorda hälso-cones gör du dessutom snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.
Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler under bakduk.