Gör du dina egna halloween-figurer:
• Forma vit marsipan till spöken.
• Forma orange marsipan till små pumpor.
• Färga en liten bit vit marsipan grön med livsmedelsfärg och forma till pumpastjälkar.
• Måla ögon och mun med svart livsmedelsfärg.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en skrämmande god halloweentårta! Det nattsvarta marsipantäcket döljer en mörk hemlighet... Stark smak av lakrits och en fyllning av syrlig citron och gräddfluff.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggpöset och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna i formen. Dela kakan i tre bottnar.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Vispa grädden fast i en annan bunke. Vispa äggulor och socker pösigt i en tredje bunke och tillsätt citronskal och -saft. Vänd ner grädden.
Ta upp och smält gelatinbladen med lite av gräddpöset i en kastrull. Blanda ner gelatinblandningen i äggpöset. Vänd ner äggvitorna.
Rör ut lemon curden med vattnet. Lägg en botten i den rengjorda formen. Bred på lemon curd och hälften av moussen. Lägg på den andra bottnen och bred på resterande mousse. Lägg på den sista bottnen. Ställ tårtan i kylen ca 4 timmar.
Garnering: Smaksätt den svarta marsipanen med lakritsarom i en hushållsmaskin. Kavla ut på arbetsbänken pudrad med florsocker.
Vispa grädden till toppingen fast. Lossa tårtan från formen och bred grädde runt om och ovanpå tårtan. Täck tårtan med marsipanen.
Garnera ev tårtan med spöken och pumpor i marsipan och pudra florsocker över precis före servering.
• Forma vit marsipan till spöken.
• Forma orange marsipan till små pumpor.
• Färga en liten bit vit marsipan grön med livsmedelsfärg och forma till pumpastjälkar.
• Måla ögon och mun med svart livsmedelsfärg.