Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloweenbakelser

Recept på söta halloweenbakelser. De söta marsipanspökena görs av chokladrulltårta som fylls med körsbärsmarmelad och vispgrädde.

Elisabeth Johansson
Halloweenbakelser
Halloweenbakelser
Halloweenbakelser
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 3 mskkakao
  • 1 tskbakpulver

Fyllning

  • 2 dlkörsbärsmarmelad
  • 200 ghallon
  • 3 dlvispgrädde

garnering

  • 600 gmarsipan
  • 1 tskmörk choklad- mörk smält
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.

  2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Bred på körsbärsmarmeladen och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.

  3. Skär rulltårtan i ca 3 cm höga stubbar. Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bred den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.

  4. Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?