Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ny och spännande våffelvariant där ”smeten” endast består av ost och potatismjöl.
Media laddas
Kanderade citronskal: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen. Skär remsorna i smala strimlor.
Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och låt det koka ca 5 min. Sila bort vattnet och upprepa en gång till. Koka socker och 1 dl vatten till en lag på låg värme. Tillsätt skalen och låt sjuda 5–10 min tills lagen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt skalen kallna i lagen. Låt skalen rinna av.
Dipp: Lägg crème fraichen i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen.
Grovriv halloumiosten. Blanda halloumi och potatismjöl. Värm ett våffeljärn och pensla det med smör. Fördela ¼ av halloumin i våffeljärnet, se till att den sprids ut jämnt i hela. Grädda tills våfflan är gyllene. Upprepa med resten av osten.
Bryt våfflorna i hjärtan och servera dem direkt med dippen.