Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumivåfflor med crème fraiche, löjrom och kanderade citronskal

Ny och spännande våffelvariant där ”smeten” endast består av ost och potatismjöl.

Halloumivåfflor med crème fraiche, löjrom och kanderade citronskal
Halloumivåfflor med crème fraiche, löjrom och kanderade citronskal
Halloumivåfflor med crème fraiche, löjrom och kanderade citronskal
Halloumivåfflor med crème fraiche och löjrom Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 ghalloumiost
  • 1 mskpotatismjöl
  • 25 gsmör

Kanderade citronskal

  • 1citron
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Dipp

  • 3 dlcrème fraiche
  • 80 glöjrom- eller stenbitsrom
  • 0,5 dlrödlök- finhackad
  • 2 mskgräslök- finhackad

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2.  Kanderade citronskal: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen. Skär remsorna i smala strimlor.

  3. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och låt det koka ca 5 min. Sila bort vattnet och upprepa en gång till. Koka socker och 1 dl vatten till en lag på låg värme. Tillsätt skalen och låt sjuda 5–10 min tills lagen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt skalen kallna i lagen. Låt skalen rinna av.

  4. Dipp: Lägg crème fraichen i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen.

  5. Grovriv halloumiosten. Blanda halloumi och potatismjöl. Värm ett våffeljärn och pensla det med smör. Fördela ¼ av halloumin i våffeljärnet, se till att den sprids ut jämnt i hela. Grädda tills våfflan är gyllene. Upprepa med resten av osten.

  6. Bryt våfflorna i hjärtan och servera dem direkt med dippen.

Vad tyckte du om receptet?