Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumistroganoff med havrerissallad

Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Föredrar du vanligt ris till fungerar det också utmärkt till. 

Halloumistroganoff med havrerissalladHalloumistroganoff med havrerissalladHalloumistroganoff med havrerissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 ghalloumiost
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 förptomater- krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 3 dlhavreris- eller matvete
  • 1 påsekålmix- med svartkål och broccoli (200 g)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.

  2. Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

  3. Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.

  5. Servera stroganoffen med havrerissalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: