Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumispett – recept

Enkelt recept på halloumispett. Gör dubbel sats om du vill bjuda på spetten som huvudrätt och servera med couscous och yoghurt.

Halloumispett – receptHalloumispett – receptHalloumispett – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 ghalloumi
  • 1zucchini- + 1-2 krm salt
  • 1röd paprika
  • 8cocktailtomater
  • 8träspett- blötlagda

Marinad

  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 1chili- urkärnad och finhackad
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 1lime- finrivet skal, vältvättad
  • 0,5 krmsalt
  • 4 mskolivolja

Till servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Om du använder träspett: lägg dem i blöt. Skär osten i cirka 2 centimeter stora kuber.

  2. Skär zucchinin i tunna band, använd gärna mandolin eller potatisskalare.

  3. Lägg zucchinistrimlorna på ett fat och salta dem. Låt stå tills de mjuknar, cirka 5 minuter.

  4. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  5. Nagga tomaterna med en gaffel.

  6. Blanda timjan, pepparfrukt, persilja, limeskal, salt och olivolja i en skål.

  7. Vänd ner halloumi, paprika och tomater. Låt marinera 5-10 minuter.

  8. Trä osten, paprikan, tomaterna och ihopvikta zucchiniband på spetten.

  9. Grilla spetten runtom på utegrill eller i en het stekpanna cirka 5 minuter.

  10. Lägg spetten på ett serveringsfat. Servera med resten av marinaden och limeklyftor vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök