Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tänk så mycket grönt man kan få i sig bara genom att göra tabbouleh på blomkål i stället för bulgur. Alla har olika smakpreferenser och jag gillar rå blomkål. Gör inte du det, kan du koka eller fräsa blomkålsrivet i cirka 1 minut. Tycker du att det är barnsligt att äta mat på spett är osten lika god utan pinne.
Ta bort de gröna bladen från blomkålen. Mixa resten i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn. Blanda citron och olivolja och häll över. Krydda med salt och peppar.
Dela tomaterna till tomatsåsen och stek dem med snittytan nedåt i olja på hög värme i en stekpanna, tills de har blivit lite svarta och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt. Blanda med crème fraiche eller yoghurt och sambal oelek till en sås. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
Skär bort det hårda fästet på tomaterna till tabboulehn och finhacka dem. Hacka kryddörterna och pistagenötterna grovt och strimla salladslöken. Blanda med blomkålen.
Dra isär salladsbladen.
Skär halloumin i stavar och trä upp på spett. Se till att spetten inte är för långa utan får plats i stekpannan. Du kan också trä upp osten på spett när den är stekt. Stek spetten i olja i cirka 5 minuter tills de fått fin färg.
Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispetten. Servera med tomatsåsen.
Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök