Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumirårakor med räkor och forellrom

Frasiga rårakor direkt från plättlaggen toppade med räkor och lyxig rom är oslagbart! Halloumi tillför extra smak och gör rårakorna lätta att steka. Rätten passar som mindre rätt för två eller förrätt till fyra.

Halloumirårakor med räkor och forellromHalloumirårakor med räkor och forellromHalloumirårakor med räkor och forellrom
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 ghalloumiost
  • 3potatisar- medelstora
  • 1 msksmör
  • 0,5rödlök
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 100 gräkor- skalade (300 g oskalade)
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 50 gforellrom
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4citronklyftor
  • 50 gsallad

Gör så här

  1. Riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Skala och riv potatisen. Blanda ost och potatis.

  2. Hetta upp plättlaggen och stek rårakorna i smör, ca 1/2 dl smet i varje, 3–4 min på varje sida, tills de är frasiga och har fin färg. Varmhåll dem i ugnen medan du steker nästa omgång.

  3. Skala och hyvla rödlöken tunt. Blanda den med citronsaft och salt, det gör löken mildare.

  4. Servera rårakorna med räkor, crème fraiche, rom, rödlök och gräslök. Mal över peppar. Servera med citronklyftor och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Servera rårakorna direkt ur plättlaggen så håller de sig frasiga.