Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 42g
Kolhydrater: 44g
Recept på kyckling panerad med halloumi som serveras med ugnsbakad tomatsallad blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. Ugnsbakad tomatsallad med en rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.
Sätt ugnen på 225° Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° innertemperatur.
Hacka basilikan grovt och blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.