Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad

Recept på kyckling panerad med halloumi som serveras med ugnsbakad tomatsallad blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. Ugnsbakad tomatsallad med en rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.

Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad
Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad
Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad
Halloumipanerad kyckling. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 600 gminutkycklingfiléer- eller 4 mindre filéer
  • 100 ghalloumiost
  • 1 dlpanko
  • 1ägg
  • 0,5 krukabasilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 300 gpasta

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225° Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera  kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.

  3. Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° inner­temperatur.

  4. Hacka basilikan grovt och ­blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.

Vad tyckte du om receptet?