Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gyros med halloumi och sötpotatispommes frites

Halloumigyros med sötpotatispommes frites är en festlig vegorätt. Byt ut tacokvällen mot en grekisk gyro. En klick färdig tsatsiki är gott till.

Gyros med halloumi och sötpotatispommes frites
Gyros med halloumi och sötpotatispommes frites
Gyros med halloumi och sötpotatispommes frites
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 ghalloumiost
  • 1 påsesötpotatispommesstrips- fryst (ca 450 g)
  • 1rödlök- eller gul lök, stor
  • 2 msksenap
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 400 gtomater
  • 4libabröd- eller tortillabröd
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten

Tillbehör

  • 2 dltzatziki- färdig, gärna Fontana
  • sallad

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatis-pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda 1 msk ättika, 2 msk socker och 3 msk vatten. Skala och strimla löken och blanda med ättikslagen. Låt stå ca 10 min.

  3. Blanda senap, spiskummin och paprikapulver med 1 msk olja. Skär halloumin i stavar och blanda med kryddorna.

  4. Skiva tomaterna. Stek halloumin på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.

  5. Fördela sallad, tomater, halloumi, pommes frites, tsatsiki och avrunnen lök på bröden och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?