Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumigratinerad lax med citronyoghurt

Halloumigratinerad lax med citronyoghurt där halloumiosten ger god sälta åt laxen, och den blir härligt krispig i konsistensen.

Halloumigratinerad lax med citronyoghurt
Halloumigratinerad lax med citronyoghurt
Halloumigratinerad lax med citronyoghurt
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 200 ghalloumiost
  • 2zucchini- gärna en gul och en grön
  • 2rödlökar
  • 1röd paprika- stor
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 mskoregano
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlsvarta oliver

Citronyoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krukaoregano

Tillbehör

  • bröd

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja och citronsaft. Krydda med oregano och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skär laxen i fyra bitar. Grovriv osten. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och peppar. Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten. Tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Yoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar. Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.

  4. Servera lax och grönsaker med citronyoghurt och bröd. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Att dricka till

Ecologica La Pluma Rosé 2017 (2197) Spanien, 89 kr

Rosévin i rättfram stil med markerad friskhet. Toner av röda frukter, melon och citrus.