Att dricka till
Ecologica La Pluma Rosé 2017 (2197) Spanien, 89 kr
Rosévin i rättfram stil med markerad friskhet. Toner av röda frukter, melon och citrus.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halloumigratinerad lax med citronyoghurt där halloumiosten ger god sälta åt laxen, och den blir härligt krispig i konsistensen.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja och citronsaft. Krydda med oregano och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skär laxen i fyra bitar. Grovriv osten. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och peppar. Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten. Tillaga ytterligare ca 10 min.
Yoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar. Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.
Servera lax och grönsaker med citronyoghurt och bröd. Garnera med oregano.
Ecologica La Pluma Rosé 2017 (2197) Spanien, 89 kr
Rosévin i rättfram stil med markerad friskhet. Toner av röda frukter, melon och citrus.