Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing är enkla att göra och lätta att grilla. Halloumiosten ger spetten god sälta och mustig smak.
Låt färsen tina i rumstemperatur ca 30 min.
Frödressing: Rosta fröna i 1 tsk olja i en het panna tills de börjar få fin färg. Låt svalna och grovhacka dem.
Blanda samman frön, örter, citronsaft, 2 msk olja, flingsalt och peppar.
Riv hälften av halloumiosten grovt på rivjärn och andra hälften fint. Skala och finhacka löken.
Blanda ihop färs, ost, lök, salt och peppar. Forma färsen till avlånga rullar och stick i ett grillspett i varje. Tryck till färsen runt spetten.
Gnid in spetten med olja och grilla dem runtom på indirekt värme, (vid sidan av glöden) 5–7 min. Lägg spetten i salladsblad, ringla över dressingen.