Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing

Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing är enkla att göra och lätta att grilla. Halloumiosten ger spetten god sälta och mustig smak.

Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing
Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing
Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gvegofärs- fryst, formbar, t ex Anamma
  • 200 ghalloumiost
  • 1bananschalottenlök
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Frödressing

  • 1 dlfrön- blandade, t ex pumpa- och solrosfrön
  • 1 tskolivolja- + 2 msk
  • 1 dlörter- blandade, t ex dill, persilja, basilika
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • huvudsallad

Gör så här

  1. Låt färsen tina i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Frödressing: Rosta fröna i 1 tsk olja i en het panna tills de börjar få fin färg. Låt svalna och grovhacka dem.

  3. Blanda samman frön, örter, citronsaft, 2 msk olja, flingsalt och peppar.

  4. Riv hälften av halloumiosten grovt på rivjärn och andra hälften fint. Skala och finhacka löken.

  5. Blanda ihop färs, ost, lök, salt och peppar. Forma färsen till avlånga rullar och stick i ett grillspett i varje. Tryck till färsen runt spetten.

  6. Gnid in spetten med olja och grilla dem runtom på indirekt värme, (vid sidan av glöden) 5–7 min. Lägg spetten i salladsblad, ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?