Recept på halloumiburgare som blir så otroligt god med den salta och gnissliga osten till jordgubbssalsa! Salsan kan göras ca 5 timmar före servering. Halloumiosten är godast nygrillad.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
400 ghalloumiost
1 mskolivolja
Salsa med jordgubbar
250 gjordgubbar
1 stgranatäpple
0,5 ströd chili- t ex spansk peppar
10 stmyntablad
1 mskolivolja
0,5 tsksalt
Tillbehör
8portionsbröd- grova
barbecuesås med grillad paprika- se recept nedan
Halloumiburgare
Skär halloumin i 1 cm tjocka -skivor och ringla över oljan.
Salsa: Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpplet, ta bort alla vita hinnor. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka myntan. Blanda jordgubbar, granatäppelkärnor, chili, mynta, olja och salt.
Grilla osten på båda sidor tills den fått fin grillyta, ca 5 min på varje sida.
Servera den nygrillade halloumin i bröd med salsa och barbecuesås (se recept nedan).
Gör så här
Skala och finhacka röd- och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomater och paprika.
Fräs grönsaker och kryddor i oljan ca 5 min. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp.
Sjud såsen under lock på svag värme ca 30 min. Mixa den slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Såsen kan serveras både varm och kall.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,6 · 8 röster)
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Barbecuesås med grillad paprika
15 min + 45 min koktid Ta genvägen och använd färdiggrillad paprika på burk. Såsen blir bara godare om den får mogna i kylen ca 8 timmar. Till ca 5 dl: