Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumiburgare med jordgubbssalsa

Recept på halloumiburgare som blir så otroligt god med den salta och gnissliga osten till jordgubbssalsa! Salsan kan göras ca 5 timmar före servering. Halloumiosten är godast nygrillad.

Halloumiburgare med jordgubbssalsaHalloumiburgare med jordgubbssalsaHalloumiburgare med jordgubbssalsa
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 400 ghalloumiost
  • 1 mskolivolja

Salsa med jordgubbar

  • 250 gjordgubbar
  • 1 stgranatäpple
  • 0,5 ströd chili- t ex spansk peppar
  • 10 stmyntablad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 8portionsbröd- grova
  • barbecuesås med grillad paprika- se recept nedan

Halloumiburgare

  1. Skär halloumin i 1 cm tjocka -skivor och ringla över oljan.

  2. Salsa: Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpplet, ta bort alla vita hinnor. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka myntan. Blanda jordgubbar, granatäppelkärnor, chili, mynta, olja och salt.

  3. Grilla osten på båda sidor tills den fått fin grillyta, ca 5 min på varje sida.

  4. Servera den nygrillade halloumin i bröd med salsa och barbecuesås (se recept nedan).

Gör så här

  1. Skala och finhacka röd- och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomater och paprika.

  2. Fräs grönsaker och kryddor i oljan ca 5 min. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp.

  3. Sjud såsen under lock på svag värme ca 30 min. Mixa den slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  4. Såsen kan serveras både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Barbecuesås med grillad paprika

15 min + 45 min koktid Ta genvägen och använd färdiggrillad paprika på burk. Såsen blir bara godare om den får mogna i kylen ca 8 timmar. Till ca 5 dl:

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1/2 röd chili, t ex spansk peppar

500 g kvisttomater

200 g grillad paprika från burk

1 tsk oregano

2 krm mald ingefära

2 krm mald kanel

2 krm mald spiskummin

1 msk olivolja

2 dl rött vin

3 msk balsamvinäger

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

2 krm hickory liquid smoke

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé: