Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad bön- och halloumiburgare med zucchini och rökig majonnäs. Den saftiga bönburgaren och zucchinin behöver bara några minuter på grillen, så se till att de andra tillbehören står färdiga att servera. Röksmaken och den lite heta smaken på majonnäsen kommer från chipotlepasta, en kryddpasta gjord av torkad och rökt jalapeñochili.
Rödkål: Finstrimla rödkålen och lägg den i en bunke. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över rödkålen. Låt svalna. Låt stå ca 30 min, gärna längre.
Chipotlemajonnäs: Blanda samman majonnäs och chipotlepasta. Krydda med salt och peppar.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa dem med en potatisstöt. Grovriv halloumin. Ansa och hacka salladslöken. Blanda bönmoset med halloumi och salladslök. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt ägg, havregryn, potatismjöl, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.
Pensla zucchiniskivorna med olja och krydda med salt och peppar.
Forma smeten till 4–6 burgare och stek eller grilla dem direkt (över glöden) tills de fått fin färg på båda sidorna. Grilla även zucchiniskivorna på båda sidor.
Bred en klick chipotlemajonnäs på varje hamburgerbröd. Lägg på ett salladsblad. Lägg hamburgaren på salladsbladet och toppa med zucchini och picklad rödkål.