Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumiburgare med grillad zucchini, krispig rödkålsslaw och rökig majonnäs

Recept på grillad bön- och halloumiburgare med zucchini och rökig majonnäs. Den saftiga bönburgaren och zucchinin behöver bara några minuter på grillen, så se till att de andra tillbehören står färdiga att servera. Röksmaken och den lite heta smaken på majonnäsen kommer från chipotlepasta, en kryddpasta gjord av torkad och rökt jalapeñochili.

Halloumiburgare med grillad zucchini, krispig rödkålsslaw och rökig majonnäs
Halloumiburgare med grillad zucchini, krispig rödkålsslaw och rökig majonnäs
Halloumiburgare med grillad zucchini, krispig rödkålsslaw och rökig majonnäs
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 förpsvarta bönor- (à 380 g)
  • 200 ghalloumiost
  • 3salladslökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1ägg
  • 0,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlpotatismjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskrapsolja

Picklad rödkål

  • 400 grödkål
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2 krmsalt

Chipotlemajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskchipotlepasta
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • 46 skivorzucchini
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 46hamburgerbröd
  • 46salladsblad

Gör så här

  1. Rödkål: Finstrimla rödkålen och lägg den i en bunke. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över rödkålen. Låt svalna. Låt stå ca 30 min, gärna längre.

  2. Chipotlemajonnäs: Blanda samman majonnäs och chipotlepasta. Krydda med salt och peppar.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa dem med en potatisstöt. Grovriv halloumin.  Ansa och hacka salladslöken. Blanda bönmoset med halloumi och salladslök. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt ägg, havregryn, potatismjöl, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.

  4. Pensla zucchiniskivorna med olja och krydda med salt och peppar.

  5. Forma smeten till 4–6 burgare och stek eller grilla dem direkt (över glöden) tills de fått fin färg på båda sidorna. Grilla även zucchiniskivorna på båda sidor.

  6. Bred en klick chipotlemajonnäs på varje hamburgerbröd. Lägg på ett salladsblad. Lägg hamburgaren på salladsbladet och toppa med zucchini och picklad rödkål.

Vad tyckte du om receptet?