Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hilden
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halloumiburgare finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar du dem inte kan du grilla halloumiost istället.
Sätt ugnen på 225 grader.
Snitta aubergineskalen 4-5 gånger, längs med hela frukten, med en liten vass kniv. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka till auberginen är helt mjuk, ca 25 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet.
Finhacka aubergineköttet. Blanda den med oljan. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
Blanda ihop chiliflingor och olivolja.
Grilla osten. Ringla över chilioljan.
Servera halloumiosten mellan grillade hamburgarebröd tillsammans med sallatsblad, tomatskivor, auberginröra, lökringar och chiliolja. Oliver är gott att servera till.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hilden
Recept från Mitt kök