Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki

Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki lagas i ugnen. Biffarna blir fina i färgen och håller ihop bra. Det finns färdigrivna morötter i kyldisken om du vill ta en extra genväg.

Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsikiHalloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsikiHalloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gmorötter
  • 200 ghalloumiost
  • 2ägg
  • 0,25 dlpanko- japanskt ströbröd, + 2 msk
  • 3 dlrisoni (barilla)
  • 1citron
  • 1rödlök
  • 70 grucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 burktzatziki- gärna Fontana (350 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna. Grovriv morötter och halloumi på rivjärn. Blanda med ägg, 1/4 dl panko och 1 krm peppar.

  2. Forma morotsblandningen till biffar med oljade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 2 msk panko och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Låt rinna av och lägg risonin i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda risonin med citronskal, citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och strimla löken. Blanda lök och rucola med risonin.

  4. Servera biffarna med risonisallad och tsatsiki.

Vad tyckte du om receptet?