Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Det går bra att förbereda kycklingfiléerna och förvara dem i kyl fram till stekning. Såsen kan också göras klar. Den kan serveras varm eller kall.

Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur
Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur
Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (500-600 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 0,5 pkthalloumiost- (125 g)
  • 1216basilikablad
  • 8skinka- skivor, kallrökt eller lufttorkad

Ajvar relishsås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlajvar relish- mild
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt

Bulgur

  • 3 dlbulgur
  • 6 dlvatten
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1squash- liten (200 g)
  • 5salladslökar
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • salladssorter- blandade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

  3. Blanda samman ingredienserna till såsen. - Hit kan förberedas -

  4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.

  5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta 1/2 tsk. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.

  6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.

Vad tyckte du om receptet?