Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumi med rostade grönsaker, tsatsiki och persiljegryn

Recept på halloumi med rostade grönsaker. Det här är en smart rätt där man i princip kan använda de grönsaker som finns i kylen, rosta dem och blanda samman. Här får rätten en grekisk touch tack vare grönsaker från medelhavsländerna. Grönsakerna serveras med en persiljestinn grynsallad. Persilja är ofta billig om den köps i lösvikt eller i storpack.

Halloumi med rostade grönsaker, tsatsiki och persiljegrynHalloumi med rostade grönsaker, tsatsiki och persiljegrynHalloumi med rostade grönsaker, tsatsiki och persiljegryn
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlgryn- t ex orzomix
  • 23paprikor- i olika färger
  • 1zucchini
  • 400 gkörsbärskvisttomater
  • 1,5 dlkalamataoliver- gröna och svarta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskoregano
  • 75 gbladpersilja
  • 2 mskpressad citron
  • 200 ghalloumiost
  • olivolja
  • flingsalt
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dltsatsiki- färdigköpt eller hemgjord

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera, kärna ur och tärna paprikan. Tärna zucchinin. Halvera tomaterna. Grovhacka oliverna.

  2. Lägg grönsaker och oliver på en plåt. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt 2 msk olja, oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min tills grönsakerna fått fin färg.

  3. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet, skölj grynen i kallt vatten och låt svalna.

  4. Repa och finhacka persiljan. Blanda grynen med persilja, citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  5. Skär halloumin i skivor. Stek den i 1 msk olja i en het stekpanna tills den fått fin färg.

  6. Lägg persiljesalladen på ett stort fat och fördela grönsaker och halloumi över. Servera med tsatsiki.

Vad tyckte du om receptet?