Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på halloumi med rostade grönsaker. Det här är en smart rätt där man i princip kan använda de grönsaker som finns i kylen, rosta dem och blanda samman. Här får rätten en grekisk touch tack vare grönsaker från medelhavsländerna. Grönsakerna serveras med en persiljestinn grynsallad. Persilja är ofta billig om den köps i lösvikt eller i storpack.
Sätt ugnen på 225°. Halvera, kärna ur och tärna paprikan. Tärna zucchinin. Halvera tomaterna. Grovhacka oliverna.
Lägg grönsaker och oliver på en plåt. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt 2 msk olja, oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min tills grönsakerna fått fin färg.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet, skölj grynen i kallt vatten och låt svalna.
Repa och finhacka persiljan. Blanda grynen med persilja, citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Skär halloumin i skivor. Stek den i 1 msk olja i en het stekpanna tills den fått fin färg.
Lägg persiljesalladen på ett stort fat och fördela grönsaker och halloumi över. Servera med tsatsiki.