Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloumi med mathavresallad

Den som inte vill äta kött kan naturligtvis strunta i att linda bacon runt halloumin. Med en grönsakssvarv kan man göra tunna strimlor, ”spagetti”, av squashen men det går också bra att strimla eller hyvla den tunt.

Halloumi med mathavresalladHalloumi med mathavresalladHalloumi med mathavresallad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 bitarhalloumi- à 200 g
  • 1 pktbacon- 140 g

Picklade grönsaker

  • 0,5 dlättiksprit- 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2morötter
  • 0,5fänkål
  • 1rödlök

Mathavresallad

  • 3 portmathavre- kokt
  • 65 gspenat- färsk eller strimlad grönkål
  • 50 gsolrosskott
  • 1 litensquash- grön

Vinägrett

  • 2 mskbalsamicovinäger
  • 1 dlrapsolja
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Börja med att pickla grönsakerna: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör om tills sockret lösts upp. Skala moroten. Skiva morot och fänkål på mandolin, i 3 millimeter tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i smala klyftor. Vänd ner grönsakerna i lagen. Låt dem stå i 1 timme och låt dem sedan rinna av.

  2. Skär halloumin i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Linda halva baconskivor runt osten. Grilla i het grillpanna, i cirka 2 minuter per sida strax före serveringen.

  3. Blanda kokt mathavre med spenat eller grönkål, solrosskott, svarvad eller strimlad ”squashspagetti” och picklade grönsaker. Lägg halloumin ovanpå salladen. Servera med blandad vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök