Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonyoghurtglass

Glassen får en frisk och god smak av yoghurt.

Hallonyoghurtglass
Hallonyoghurtglass
Hallonyoghurtglass

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 1,5 dlvatten
  • 3,25 dlsocker
  • 2 mskglykos
  • 400 ghallon
  • 0,5 dlvatten
  • 3,5 dlmatyoghurt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min.

  2. Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka till sockerlag. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i den varma sockerlagen. Låt lagen kallna.

  3. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Blanda med 1/2 dl vatten.

  4. Blanda sockerlagen, hallonpuré och yoghurt. Kör i glassmaskin. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?