Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontryffel


En hemgjord chokladtryffel är lyxigt gott till kaffet.

Hallontryffel

Hallontryffel

Hallontryffel

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 200 ghallon- (frysta går bra)
  • 150 gsocker
  • 1 tskcitronsaft
  • 300 gmörk choklad- 60%
  • 1,8 dlgrädde- (180 g)
  • 0,5 dlkakao

Gör så här

  1. Blanda hallon, pressad citronsaft samt socker i en skål. Låt stå och dra i cirka ett dygn, så att smakerna sätter sig.

  2. Koka upp hallon, socker samt citron i 3-5 minuter på medelvärme. Passera purén genom en sil (för att få bort kärnorna). Ställ purén åt sidan.

  3. Finhacka chokladen, lägg i en värmetålig skål eller kastrull. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt chokladen vila några minuter innan du rör i skålen. Rör sedan till en jämn smet. Tillsätt 50 g ljummen hallonpuré, blanda. Låt svalna.

  4. Forma små tryfflar och rulla dem i kakao. Förvara tryfflarna kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök