Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En hemgjord chokladtryffel är lyxigt gott till kaffet.
Blanda hallon, pressad citronsaft samt socker i en skål. Låt stå och dra i cirka ett dygn, så att smakerna sätter sig.
Koka upp hallon, socker samt citron i 3-5 minuter på medelvärme. Passera purén genom en sil (för att få bort kärnorna). Ställ purén åt sidan.
Finhacka chokladen, lägg i en värmetålig skål eller kastrull. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt chokladen vila några minuter innan du rör i skålen. Rör sedan till en jämn smet. Tillsätt 50 g ljummen hallonpuré, blanda. Låt svalna.
Forma små tryfflar och rulla dem i kakao. Förvara tryfflarna kallt.
Recept från Mitt kök