Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontrekanter

En ljuvlig och lättbakad sommarkaka. Kakan passar lika bra med en klick grädde serverad till efterrätt som till kaffe i lummig berså. 

Recept från Mårbackastiftelsens samlingar.

Hallontrekanter
Hallontrekanter
Hallontrekanter
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlsocker
  • 2 stägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 200 ghallon
  • 50 gmandelspån

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.

  2. Rör ner sockret och äggen, ett i taget.

  3. Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker, rör tills smeten är slät.

  4. Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper och bred ut smeten.

  5. Fördela hallonen över smeten och strö över mandelspån.

  6. Grädda i ugn, 175 grader i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna något och skär den i trekanter. Servera gärna kakan ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök