Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvlig och lättbakad sommarkaka. Kakan passar lika bra med en klick grädde serverad till efterrätt som till kaffe i lummig berså.
Recept från Mårbackastiftelsens samlingar.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner sockret och äggen, ett i taget.
Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker, rör tills smeten är slät.
Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Fördela hallonen över smeten och strö över mandelspån.
Grädda i ugn, 175 grader i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna något och skär den i trekanter. Servera gärna kakan ljummen.
Recept från Mitt kök