Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontiramisu med citronkräm

Klassiker i ny tappning. Kanske en ny sommarfavorit?

Hallontiramisu med citronkräm
Hallontiramisu med citronkräm
Hallontiramisu med citronkräm
HELÉN PE

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde- + 1 msk strösocker
  • 4äggulor
  • 0,75 dlströsocker
  • 500 gmascarpone
  • 200 gsavoiardikex
  • 5 msklimoncello (citronlikör)

Citronkräm

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • skal- rivet och saft av 2 citroner
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 200 ghallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Börja med citronkrämen. Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.

  2. Vispa grädden med 1 matsked socker. Den ska vara ganska hård. Vispa äggulor och resten av sockret vitt och krämigt. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.

  3. Häll upp lite Limoncello i en skål och doppa båda sidorna av savoiardikexen snabbt i likören. Doppa försiktigt, de ska inte bli genomblöta. Lägg kexen i botten av några fina glas eller i en stor form. Skeda över lite av citronkrämen och fortsätt med ett lager av mascarponekrämen. Lägg på några hallon och fortsätt sedan att varva kex, citronkräm, mascarponekräm och hallon. Avsluta med ett lager kräm och toppa med hallon.

  4. Ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering. Ta ut tiramisun och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök