Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontarteletter med citronkvarg

En lagom söt fylld mandeltartelette med citronkvarg och hallon. Extra fint blir det att pensla gelé på hallonen.

Hallontarteletter med citronkvargHallontarteletter med citronkvargHallontarteletter med citronkvarg
Foto: Thomas Carlén

Mördeg med mandel

  • 4 dlvetemjöl
  • 1,5 dlflorsocker
  • 50 gmandelspån
  • 175 gsmör
  • 1äggula

Fyllning

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 300 gkvarg- naturell – 0,2 %
  • 2 mskflorsocker
  • 1citron- rivet skal

Garnering

  • 300 ghallon- färska
  • mynta

Gelé

  • 1 dlkonc hallonsaft
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 1 dlgelésocker multi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vetemjöl, florsocker, mandelspån, smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman, tills det bildas en boll av degen.

  2. Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle. Dela den i 24 bitar. Tryck ut bitarna i formarna med tummarna, alternativt kavla ut och klä formarna. Skär rent kanterna och ställ formarna på en plåt i kylen, 1 timme.

  3. Nagga bottnarna med gaffel och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler. Ta kakorna ur formarna. 

  4. Fyllning: Vispa grädden tjock och blanda med kvarg, florsocker och rivet citronskal. Lägg fyllningen i en spritspåse och fyll formarna till hälften. Garnera med hallonen.

  5. Gelé: Koka hallonsaft, pressad citronsaft och gelésocker multi i en kastrull 1⁄2 minut. Låt det svalna något. Pensla gelén på hallonen. Serveras snarast. Garnera med mynta vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?