Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lagom söt fylld mandeltartelette med citronkvarg och hallon. Extra fint blir det att pensla gelé på hallonen.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vetemjöl, florsocker, mandelspån, smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman, tills det bildas en boll av degen.
Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle. Dela den i 24 bitar. Tryck ut bitarna i formarna med tummarna, alternativt kavla ut och klä formarna. Skär rent kanterna och ställ formarna på en plåt i kylen, 1 timme.
Nagga bottnarna med gaffel och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler. Ta kakorna ur formarna.
Fyllning: Vispa grädden tjock och blanda med kvarg, florsocker och rivet citronskal. Lägg fyllningen i en spritspåse och fyll formarna till hälften. Garnera med hallonen.
Gelé: Koka hallonsaft, pressad citronsaft och gelésocker multi i en kastrull 1⁄2 minut. Låt det svalna något. Pensla gelén på hallonen. Serveras snarast. Garnera med mynta vid serveringen.