Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt somrig tårta! Fri från både gluten och socker. Om man vill ha lite variation kan man byta ut frostingen mot vispad grädde. Garnera med hallon och myntablad.
Botten: sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
Vispa stevia och äggen pösigt.
Smält smöret. Blanda smält smör och mjölk.
Sikta alla torra ingredienser i äggsmeten och blanda ner vätskan. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten.
Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna.
Fyllning: mosa hallonen med honung eller lättströ.
Vispa grädden.
Frosting: mixa (eller vispa med elvisp) färskosten och honungen.
Mixa eller vispa i lite smör i taget.
Montering: skär tårtbotten i tre bottnar.
Bred ett tunt lager av hallonfyllningen på bottnarna och bred över grädden. Lägg ihop tårtan.
Bred ett tunt lager frosting över tårtan och fyll upp en spritspåse med resten av frostingen.
Spritsa på rosor med en stjärntyll.
Garnering: garnera med färska hallon, frystorkat hallonpulver och mynta.
Recept från Mitt kök