Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontårta med noblesse

Recept på underbart god hallontårta med chokladkant.

Hallontårta med noblesseHallontårta med noblesseHallontårta med noblesse
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2tårtbottnar- hembakade eller köpta

Choklad- och hallonfyllning

  • 100 gchokladknappar- mörka eller hackad choklad
  • 2 dlvispgrädde
  • 125 ghallon- färska
  • 1 mskflorsocker

Passionsfruktkräm

  • 200 gcream cheese
  • 1 dlpassionsfruktscurd

Garnering

  • 1 förpNobless
  • 125 ghallon
  • 1lime- vältvättad, finstrimlat skal av
  • ätbar blomma- eventuellt ekologisk odlad, exempelvis ros

Gör så här

  1. Smält chokladen. Låt kallna, men inte stelna. Vispa grädden och blanda den försiktigt med den kalla chokladen. Mosa hallonen med florsockret.

  2. Vispa cream cheese i en bunke cirka 1 minut. Tillsätt curden och vispa ihop.

  3. Bred hallonmoset och chokladgrädden på en tårtbotten. Lägg på nästa botten. Bred över passionsfruktkrämen och bred lite kräm runtom tårtan. Garnera med Noblesse på kanterna. Toppa med hallon och limeskal. Garnera eventuellt med blomman.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök