Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontårta med mazarinbotten

Mazarin som tårta med peach melba. Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.

Hallontårta med mazarinbottenHallontårta med mazarinbottenHallontårta med mazarinbotten
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gmandelmassa
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 5ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2persikor- eller 4 halvor på burk
  • 100 ghallon

Glasyr

  • 3 dlflorsocker
  • 1,5 mskvatten
  • 25 ghallon

Garnering

  • 50 gjellybeans eller påskgodis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.

  4. Glasyr: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred över glasyren på kakan och garnera med godis.

Vad tyckte du om receptet?