Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallontårta med havresmulor

Magisk tårta med smak av hallon och choklad. Den är enkel att baka och passar både stora och små. Tårtan ska helst njutas kall direkt från kylen.

Hallontårta med havresmulorHallontårta med havresmulorHallontårta med havresmulor
Foto: Thomas Carlgren

Botten

  • 200 ghavrekakor- ex. hobnobs med havre
  • 65 gsmör

Fyllning

  • 150 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 150 gmörk choklad- 55 %, grovhackad
  • 3 dlvispgrädde
  • 200 gfärskost
  • 3 mskhallonsylt

Garnering

  • 100150 ghallon- färska

Gör så här

  1. Mixa kakorna till fina smulor i en matberedare. Smält smöret

    i en kastrull och blanda det med smulorna. Spänn fast ett bakplåts- papper i botten av en springform, 20–22 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen och ställ den i kylskåp.

  2. Fyllning: Smält mjölkchoklad och mörk choklad i en skål över vattenbad. Ta av skålen från värmen och låt chokladen svalna. Vispa vispgrädden fast i en skål och vispa färskosten krämig i en annan skål. Vispa ihop grädden och färskosten. 

  3. Rör ner 1⁄4 av gräddblandningen i den avsvalnade chokladen. Rör ner resten av gräddblandningen, lite i taget, och rör till en slät kräm.

  4. Bred ut hallonsylt på den kalla bottnen. Fördela chokladkrämen jämnt över bottnen och låt tårtan stå i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

  5. Servering: Använd en kniv doppad i kallt vatten för att lossa kanten. Toppa tårtan med färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?