Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsylt med lime

Lite extra syra från limen gör sylten extra frisk och fräsch.

Hallonsylt med limeHallonsylt med limeHallonsylt med lime

Ingredienser

  • 1 lhallon- (500 g)
  • 500 gsyltsocker
  • 2 msklime- pressad
  • 1 krmnatriumbensonat

Gör så här

  1. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå 1-2 timmar.

  2. Häll över limesaften och värm långsamt. Skaka grytan då och då. Låt sylten sjuda ca 10 min.

  3. Ta grytan från värmen. Skumma. Rör ut natriumbensoaten i 1/2 dl sylt som sedan blandas väl med resten av sylten.

  4. Häll upp sylten i rena varma burkar med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?