Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hallonsylt. Här får den goda sylten extra smak av nystött kardemumma. Njut sylten till pannkakor, ostkaka, i yoghurten eller till en god vaniljglass.
Lägg hallon och kardemumma i en gryta.
Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 8 minuter, skaka lite då och då.
Rör i sockret och höj värmen. Koka sylten ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att sylten hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök