Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsylt med ingefära

Ingefära ger en frisk och fräsch smak till hallonsylten.

Hallonsylt med ingefära
Hallonsylt med ingefära
Hallonsylt med ingefära
Foto: Ulrika Pousette

Hallonsylt med ingefära

  • 1 kgströsocker
  • 2 kghallon
  • 2 krmnatriumbensonat
  • 2 mskingefära- färskriven

Gör så här

  1. Rensa hallonen och varva dem med sockret i en gryta.

  2. Låt sylten koka upp under försiktig omrörning. Låt sjuda 15 min. Skumma väl under tiden.

  3. Ta grytan från värmen och tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite kallt vatten. Blanda i ingefäran. Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt sylten kallna och förvara den i kylen.

Vad tyckte du om receptet?