Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsoppa med vispgrädde och granola

Hallonsoppa med honung, lime och lite ingefära. Snabb och fräsch dessert. Passar även bra att servera med sockerfri vaniljglass.

Hallonsoppa med vispgrädde och granola
Hallonsoppa med vispgrädde och granola
Hallonsoppa med vispgrädde och granola
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hallonsoppa

  • 4 dlhallon
  • 3 dlvatten
  • 1 mskhonung
  • 1lime- finrivet skal och saft (spara lite limeskal till serveringen)
  • 1 cmingefära- skalad och riven

Tillbehör

  • 2 dlgrädde- vispad
  • 1 dlgranola- hasselnöt, till exempel Paulúns
  • 4 dlhallon- färska

Gör så här

  1. Hallonsoppa: lägg hallonen i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt honung, limeskal, limesaft och ingefära.

  2. Koka upp och sjud ett par minuter.

  3. Mixa och sila av soppan.

  4. Servering: servera soppan väl kyld med vispad grädde, granola och hallon. Strö över rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök