Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsockerkaka med glasyr och bär

Recept på sockerkaka med hallon, både i smeten och som garnering. Glasyren blir vackert vit om du blandar den med lite mjölk.

Hallonsockerkaka med glasyr och bärHallonsockerkaka med glasyr och bärHallonsockerkaka med glasyr och bär
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3ägg- stora
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 mskvatten
  • 3 dlkakmjöl- (180 g)
  • 1lime
  • 125 ghallon

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 mskpressad lime
  • 0,5 mskmynta

Garnering

  • 125 ghallon
  • 125 gblåbär
  • myntablad
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt smör och vatten och vispa ihop. 

  3. Tillsätt mjölet. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten.

  4. Varva smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter, i 3 lager med hallon emellan. Släta ut på ytan. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.

  5. Glasyr: Rör ihop florsocker, limesaft och mjölk till trögflytande glasyr. Häll glasyren i en spritspåse och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna. 

  6. Fyll kakan med bär. Garnera med mynta och siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?