Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sockerkaka med hallon, både i smeten och som garnering. Glasyren blir vackert vit om du blandar den med lite mjölk.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt smör och vatten och vispa ihop.
Tillsätt mjölet. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten.
Varva smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter, i 3 lager med hallon emellan. Släta ut på ytan. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker, limesaft och mjölk till trögflytande glasyr. Häll glasyren i en spritspåse och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna.
Fyll kakan med bär. Garnera med mynta och siktat florsocker.