Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsnurror

En garanterad sommarfavorit.

Hallonsnurror
Hallonsnurror
Hallonsnurror
Ann-Charlotte Fägerlind

Botten

  • 5 stäggvitor
  • 3 dlsocker
  • 200 gmandelspån- g (varav ca 30 gram till formen)
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 mskkakaopulver

Fyllning

  • 3 dlgrädde
  • 200 ghallon- (varav några till garnering)
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resterande socker lite i taget och vispa till en fast maräng.

  2. Lägg åt sidan mandelspån till formen. Hacka resten i småbitar och blanda ner i smeten.

  3. Vänd försiktigt ner mjöl och kakaopulver i smeten.

  4. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspån.

  5. Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter.

  6. Innan kakan svalnat stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper och lägg långpannan över. Låt den svalna under långpannan.

  7. Vispa grädden. Mosa hallonen och vänd ner dem med florsockret i grädden.

  8. Bred hallongrädden på bottnen och rulla ihop den, spara lite hallongrädde till dekoration. Rulla försiktigt, så att bottnen inte spricker.

  9. Skär rullen i bakelser, dekorera med hallongrädde, hallon och pudra florsocker över. Ett litet grönt kryddblad ger extra skönhet till bakelsen. Välj citronmeliss eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök